EU PRIVESC PRIVESC.EU

Nu inţeleg, cum s-a întîmplat, că acum 1 an în urmă nimeni nu a strigat “Moldova, acum ai “Privesc.Eu”?! Or, acum un an, toată lumea era moartă de curiozitate, ce se întîmplă peste tot. După o lungă perioadă de timp, oamenii au putut sa vadă în direct, ce se întîmplă în parlament. Sau, în regim real, să vadă conferinţele de presă, făra să aştepte Ştirile Pro Tv de la 20.00. Şi asta, fără să te îndepărtezi de birou.

A trecut, nu ştiu cum, pe neobservate, pentru toţi cei care azi apreciază liberalizarea pieţei mass-media. În pofida acestui fapt, nişte tineri ingenioşi au realizat o idee, care a contribuit şi ea, la schimbare.

Să vă aducă satisfacţie ceea ce faceţi. Cînd entuziasmul va fi pe sfîrşite, proiectul să vă bucure cu venituri fabuloase, astfel încît să nu vă încumetaţi să vă lasaţi de el!

www.privesc.eu Atît Punkt

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to EU PRIVESC PRIVESC.EU

 1. Victor Burunsus says:

  Oleg, vezi pe privesc.eu este o rubrică RIA, chiar pe prima pagina. Este dedicată ca lumea să aibă acces la procesul de executare a legii nr. 235 Despre Principiile de Baza de Reglementare a Activității de Antreprenor. Lege votată în unanimitate (!) în Parlament la 20 iulie 2007. E clar că și opoziția de atunci, nu se opunea la principiile bunelor reglementări promovate de OECD și UE. O să reiterez, pe motiv că blogurile se citesc mai lesne decât legile: principiul previzibilității reglementării, principiul transparenței decizionale și a reglementării, principiul analizei impactului de reglementare, principiul reglementării materiale si procedurale prin acte legislative (nu prin scrisori interne, dispozitii nepublicate in Monitorul Oficial), principiul echitabilitatii si a proportionalitatii in relațiile dintre stat si antreprenor.

  Nu e de mirare că mecanismul pus la punct a propulsat Moldova în primii zece reformatori. Atenție, pentru reformele realizate între 1 Aprilie 2008 și 1 Aprilie 2009. Reforme trecute în condică în Doing Business 2010. Ulterior Moldova a decăzut din Clubul Reformatorilor. De ce?

  Unul din motive este marginalizarea procesului de AIR/RIA. Sedințele grupului de lucru obișnuiau să fie deschise pentru publicul larg, Casa Guvernului etaj 1, sala de ședințe din partea Banulescu Bodoni. Din momentul în care privesc.eu a apucat să facă live-uri de la ședințe, ele erau încă libere, cu acces nerestricționat. Vezi arhiva privesc.eu!

  Actualmente au loc într-o sala de cam 6 ori mai mică, bir. 246 sau 247, dincolo de gardian. Intrarea conform listelor de acces. De multe ori membrii asociațiilor oamenilor de afaceri nu au avut acces. Statul s-a îngrădit de subiecții reglementării încălcând și principiul AIR și cel al proporționalității, așa că ceea ce apare pe privesc.eu de la ședințele de miercuri reflectă un proces abrutizat.

 2. Oleg Efrim says:

  Victor, ați încercat să abordați acest subiect la ședințe? După mine, chiar dacă nu cunosc rațiunea acestor schimbări, problema poate fi rezolvată. Doar că, din experiența personală, multă lume la ședințe, foarte rar înseamnă și eficiență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *