Portret de ministru: Offline cu Alexandru Tanase

În calitate de blogger începator am participat ieri la offline-ul cu Ministrul justiţiei, Alexandru Tănase. Spre deosebire de majoritatea bloggerilor si bloggeriţelor care au fost ieri in frumoasa sala de la Robbin Pub, am posibilitatea să discut cu Sandu practic (:)) în fiecare zi. Îmi sunt cunoscute opiniile lui pe majoritatea problemelor abordate ieri.
Am încercat să fac abstracţie de calitatea mea de coleg al ministrului si să mă postez în cea de blogger:) În cele aproape patru ore de discuţii, care au trecut pe neobservate, s-a vorbit despre toate. Am întrebat şi eu despre lucruri, asupra căror nu ne oprim la birou. De cele mai dese ori aceasta se datorează banalei lipse de timp. Eram curios să ştiu, dacă crede, că măcar unul din toţi judecătorii din ţara noastră, aprobă acţiunile lui (cel puţin în adincul sufletului de judecător, atunci cînd stă singur la bucătarie, cu uşa şi geamul închis). Mi-a plăcut ce a răspuns. În general, imi place că este realist. În acelaşi timp, nu pot să nu remarc, că în cele puţin peste 6 luni de cînd e la Justiţie, acest minister începe să-şi recapete locul şi importanţa în sistemul autorităţilor statului.
În rest:
-este un om extrem de deschis pentru comunicare
-predispune pentru orice discuţie
-un simţ al umorului foarte dezvoltat
-nu se teme de întrebări incomode (deşi nu a răspuns la toate, care i-au fost plasate)
– a recunoscut că este puţin arogant (după ce o colegă a declarat că şi-a schimbat părerea în rezultatul discuţiei şi care îl credea extrem de arogant:))
– este un leader în echipa din care face parte (inclusiv, pe alocuri, cu păreri diferite de cele ale altor leaderi din echipa sa)
Concluzie finală: Acest Alexandru Tănase a venit pe mult timp în politica mare.
Atît Punkt
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

22 Responses to Portret de ministru: Offline cu Alexandru Tanase

 1. Dorel says:

  Sunt de acord cu concluziile Dvs, domnule Efrim! Am vrut doar sa stiu daca aveti curajul sa-l laudati pe dl Tanase deschis, in fata? 🙂

 2. Oleg Efrim says:

  Punkt okit, punkt lovit! nu am acest curaj de fiecare data, Dorel:) Dar promit sa ma perfectionez, continuu. Important ca cel putin cu concluziile esti de acord:) thanks

 3. Eugen says:

  concluzia, mai ales primul cuvânt din ea, spun totul.

 4. itsic says:

  sunteti atat de dragut sa ne spuneti si noua ce a raspuns tanase la intrebare?? va rugam.

 5. Oleg Efrim says:

  A raspuns ceva care a confirmat ceea ca este realist si ca nu asteapta schimbari miraculoase in domeniu intrun viitor foarte scurt

 6. Oleg Efrim says:

  @Eugen – cunosti pe cineva suficient de bine:) Ti se trage de la deplasarea cu viteza de 180 km pe ora?

 7. Pingback: Offline-uri. Lupu și Tănase « blogul lui eugen

 8. Victoria* says:

  Nu am fost la offline-ul cu Tanase, dar am citit destule pareri pt ca sa-mi fac o impresie; am inteles ca per ansamblu a fost ok: opinia bloggerilor; care a fost opinia lui Tanase?

  P.S. vad ca nu aveti o pagina “DESPRE” pe blog, cred ca ar fi ok sa scrieti cate ceva dsp Dvoastra, eu in calitate de fosta studenta va cunosc, dar macar 1% din cei ce va deschid pagina ar putea sa nu stie cine sutneti 😉 ar fi util cred eu

  • Oleg Efrim says:

   @Victoria – nu stiu care a fost opinia lui Tanase, cred ca a ramas si el multumit de discutie. In ceea ce priveste blogu’, am sa ma stradui sa invat ce si cum:) cu timpul, am sa intervin, promise:)

 9. Pingback: Radu Chivriga » Offline cu Lupu şi offrecord cu Tănase!

 10. itsic says:

  ce misterios sunteti, dle viceministru!

 11. angela brasoveanu says:

  În acest portret de ministru lipsește, de fapt, portretul… :))) Înțeleg că celor prezenți le-a fost interesant, dar vrem să știm și noi – dezvăluiri, replicuțe, poante… Dați exemple, dnu blogger, să fim și noi în rînd cu lumea :))

 12. corectu says:

  a făcut și glume pe seama viceminiștrilor?

 13. Oleg Efrim says:

  @ itsic – viceministrii au un spor la salariu pentru a fi misteriosi (ca si pentru pastrarea secretului de stat) 🙂

  @angela brasoveanu – in acest portret de ministru lipseste, de fapt, portretul… asteptat de angela brasoveanu:) au fost si dezvaluiri, replicute si poante, evident. Dar, se zice ca in cadrul offline-urilor este rubrica offrecord-urilor:) apu iaca, nu chiar despre tot poti sa scrii:) un fel de autocenzura, care se accepta, pentru ca..macar pentru ca invitatul a platit consumatia:) au fost perle de genul “..aceasta nu se va intimpla pina cind fiecare nu-l va omori pe Stalin dintrinsul”
  Deamu tu, cunoscind personajul, care crezi ca fost raspunsul lui la intrebarea “Daca ai fi sa alegi, sa oferi dreptul la vot celor de la 16 ani sau sa-i privezi de dreptul la vot pe cei care au atins 65”?
  S-a discutat si despre reactia actualului primar la zvonul despre participarea invitatului la urmator scrutin local. Am inteles ca mai are mult pina la numarul de fini care se cuvine unui om destoinic. etc Data viitoare sa te inscrii in lista si ai sa auzi cu urechiusile tale tatat

  @corectu – nu a indraznit:) pe unul din ei chiar l-a laudat

 14. iurie badicu says:

  domle EFRIM, da dstra, pe cit timp ati venit in politica mare.
  apropo, am depus, la minister, actele Asociatiei Consumatorilor de Arta si, surprinzator de repede a fost inregistrata. Mi ati facut un favor ori atat de eficient lucreaza angajatii MJ…

 15. angela brasoveanu says:

  vezi că nu in fiecare dintre noi e un stalin, în unii dintre noi e si cite o miță moartă…

 16. corectu says:

  și ce face dl ministru, chiar se implică în campania pentru primărie? chiar n-au mai rămas lucruri de făcut în justiție? sau perspectivele sînt mai optimiste la primărie?

 17. Oleg Efrim says:

  @iurie badicu – sper ca si eu, am venit pe mult timp:). in ceea ce priveste inregistrarea ong-lor, aici a fost relativ simplu sa schimbam starea lucrurilor. in cazul in care colaboratorii nu sunt supra incarcati-practic de fiecare data inregistram inainte de termenul legal (evident, daca actele sunt in regula)

  @angela brasoveanu – u know…

  @corectu – nu stiu cum va proceda ministrul. cert e ca stie ce nu merge in justitie si stie ce trebuie sa faca pentru asta.

 18. insomnia says:

  2009Proteste Curaj.net
  Acţiuni non-violenteDrepturi, nu vorbe!Hyde Park în presăImplicati-va si voi!Opinii persecutateAcasă » Opinii » Citești acum:

  JOS PARAZITI DE asa-zisi OMBUDSMENI moldovenesti
  Autor: Igoras aprilie 2, 2010 Opinii Nici un comentariu | 114 Vizualizări
  de jumatate de an, toti se revolta si solicita atragerea la raspundere functionarilor de stat responsabili pentru incalcarea si/sau contribuirea la incalcarea legii in urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. In calitate de acesti functionari sunt in primul rind judecatorii, procurorii si politistii. daca cu judeecatorii cit de cit s/au ceva masuri (cazuri popovici, crutco, drosu, etc), privitor la porcurorii si mentii numai vorba, dar vedem pina la urma. Vreau sa abordez aici o alta categorie de subiecti achitati de noi oamenii simpli cu salarii extrem de mari si care din contul nostru huzuresc nefacind nimic in principiu, dar in obligatia directa a carora a intrat si intra vegherea respectarii drepturilor omului in tara noastra – avocatii parlamentari alias ombudsmeni alias centrul pentru drepturile omului, etc. Din ce cauza guvernantii dintre care cel mai mare zel manifesta Ministrul Justitiei dl Tanase – nu iau masuri cu acesti paraziti si dupa cum si s/a dovedit niste lichele comuniste care jucau exact asa cum le cinta guvernarea comunista. A intervenit oare macar un avocat parlamentar / ombudsman cu o interpelare, conferinte de presa, contestatie, a reactionat in orice alt mod adecvat acestei faradelegi din aprilie 2010 ? raspuns e foarte univoc – nu au facut nici o pula, s/au facut morti in papusoi, mai mult ca atit per conrario / datorita lipsei reactii lor la tot acest bespredel – se poate de afirmat ca chipurile drepturile omului (cu atit mai mult masiv) in RM nici nu au fost incalcate ! Noi le/am achitat si le achitam in continuare salariile si intretinerea lor, pentru ca ei se ne aiba mai departe de bidlo care nu are drept la exprimare si la gindire de sine statatoare. INTREBARE APARTE PENRTU DL TANASE – AUTOSESIZATIVA VA ROG IN PROBLEMA RESPECTIVA si dati/ne (poporului) raspuns pentru ce merite un parazit dintr-astia Oleg Efrim (care mai este si avocat) a fost promovat de DVS la functia de viceministru justitiei si ce drept moral are el sa detina aceasta functie daca a tolerat chitic faradelegile in tara, fiind obligat sa le contracareze. propun tuturor curaj-osilor sa analizam si sa dezvoltam tema respectiva pentru ca sa-i cerem socoteala meritata de la ei. HALAL de ASA OMBUDSMENI, HALAL de OLEG EFRIM, JOS toti PSEUDO-OMBUDSMENI

  Implică-te:

  ——————————————————————————–

 19. Oleg Efrim says:

  @Insomnia, nu vreau sa intru in discutii. Nu sunt insa sigur, ca stii exact care e misiunea ombudsmanilor, de ce sunt ei responsabili, ce instrumente au la indemina si ce pot face atunci, cind procuratura, mai si instantele judecatoresti functioneaza intrun mod impropriu. Pentru a vedea ce am facut in scurta perioada de timp cit am fost in functia de ombudsman, poti sa consulti site-ul CpDOM si sa compari cu activitatea altor avocati, atit din perioada aceluiasi mandat, dar in special – a predecesorilor.

 20. eu says:

  sa mori nu alta. am citit, am recitit, m-am mai uitat o data si comentariile le-am citit si tot n-am inteles ideea de a-l lauda pe ministru. ca e un profesionist in ce face nu pun la indoiala, m-am convins de asta, dar totusi, un post dedicat sefului 🙂 nu critic, e doar o curiozitate si o nedumerire. la sedinta Guvenului am vazut de multe ori ministri care aduc laude premierului, dar sa scrie pe blog inca nu intalnii asa ceva. inca o data, nu critic, doar ma intreb

 21. Oleg Efrim says:

  pei, trebuie cineva sa inceapa. uite am fost primul. am incercat sa ma uit altfel la ministru, ca si blogger. dar, dupa cum ii spusesei si lui Dorel, am curajul sa-l laud si in fata:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *